• Huisdieren megastore in Soest
  • Ruim 1700 m2 winkelplezier
  • Dierenkliniek in onze winkel
menu
Vandaag geopend van 08:00 tot 16:00

Vlooien, teken en wormen voorkomen

Parasieten

Uw huisdier en u zijn niet de enige die genieten van de zomermaanden, ook allerlei parasieten zoals vlooien en teken houden wel van het warme weer. Maar ook de verwarming in huis vinden parasieten aangenaam. Parasieten veroorzaken niet alleen jeuk, maar kunnen ook ernstige ziektes overbrengen. Het is daarom belangrijk om uw huisdier goed te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Zowel in de zomer als in de winter. Dit kan door preventief te behandelen, zodat parasieten zo min mogelijk kans krijgen. Bij ons in de kliniek kunt u terecht voor het beste advies over het voorkomen van parasieten. Heeft uw huisdier onverhoopt toch last van parasieten, dan bent u bij ons uiteraard ook aan het juiste adres voor een effectieve behandeling.

Vlooien en teken voorkomen

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe middelen op de markt gekomen die vlooien en teken tegengaan. Denk hierbij aan banden en spot-on pipetten met een grotere werkzaamheid. Voor honden is er ook een tablet die 3 maanden werkt tegen vlooien en teken. Voor katten is er een spot-on die zowel tegen vlooien, teken als wormen beschermt. Ook is er voor katten een injectie die uw huisdier zes maandenlang beschermt tegen vlooien.

Het beste anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel

Welk anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel voor uw huisdier het meest geschikt is, hangt af van uw dier, of uw dier gewassen wordt of zwemt en een eventuele vakantielocatie. Ook uw persoonlijke voorkeur speelt een rol. Wilt u weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor uw huisdier? Loop dan even langs bij de Pets Health balie.

Wormen

Naast vlooien en teken kunnen ook wormen uw huisdier tot last zijn. De lintworm, onder andere overgebracht door vlooien, is te herkennen aan de typische rijstkorrels in de mand of onder de staart. Andere wormen die kunnen voorkomen bij honden en katten zijn bijvoorbeeld spoelwormen. Veel worminfecties zijn niet aan de buitenkant of in de ontlasting van het huisdier waarneembaar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Toch kunnen wormen vervelende gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is er bij sommige worminfecties, zoals de spoelworm en de vossenlintworm, kans op besmetting bij de mens.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

Het advies is om honden en katten die buiten komen vier keer per jaar te ontwormen. Wanneer uw hond vers vlees, knaagdieren of ontlasting van andere honden of katten eet, of u jaagt met uw hond kunt u beter vaker ontwormen. Indien u naar het buitenland gaat is het daarnaast belangrijk te denken aan een middel tegen hartworm. Lees meer over ontwormen of ga voor een advies op maat naar de Pets Health balie.

Wilt u een onbezorgde zomer én winter? Kom dan langs in onze kliniek en laat u deskundig voorlichten.Handige informatie